Zahvaljujući tvrtki Meggle Hrvatska, ogulinsko je rodilište konačno dobilo transportni inkubator za vitalno ugroženu novorođenčad

Društvena odgovornost je neizostavni dio poslovne strategije MEGGLE brenda. S dubokim razumijevanjem svoje uloge u društvu, MEGGLE Hrvatska nastoji kontinuirano pružati podršku projektima koji imaju stvaran i pozitivan utjecaj na našu zajednicu.

Zajedno u koordinaciji s udrugom ”RTL pomaže djeci”, MEGGLE je zahvalan na prilici što su pružili podršku u kupnji mobilnog inkubatora za novorođenčad u općoj bolnici u Ogulinu koji im je bio prijeko potreban.

Kupnja inkubatora za novorođenčad za njih nije samo čin dobrote, već i investicija u budućnost našeg društva. Zahvalni su na prilici da daju svoj doprinos u stvaranju boljeg okruženja za naše najmlađe koji su temeljna vrijednost za svaku zajednicu.

Ogulinsko je rodilište donedavno bilo jedino u Republici Hrvatskoj koje nije posjedovalo transportni inkubator! Sukladno situaciji, oni najmanji i najosjetljiviji pacijenti, vitalno ugrožena novorođenčad, transportirala se u običnom jastuku tijekom čega je dolazilo do pothlađivanja, dok pedijatri nisu imali dovoljan uvid u važne tjelesne parametre kao što su saturacija krvi kisikom, krvni tlak, puls, tjelesna temperatura. Prihvat takve djece u prvim satima života izuzetno je bitan za sveukupni kasniji ishod i razvoj, stoga je nabava transportnog inkubatora bila od krucijalne važnosti.

”I ove godine smo naišli na jedan prekrasan projekt u općoj bolnici u Ogulinu kojemu je nedostajao pokretni inkubator za onu najugroženiju skupinu, to su male bebe. Mi smo više od 300.000 eura zajedno s vama ulagali u te projekte i to je jedna velika brojka u ovih zadnjih 13 godina. Vjerujem da ćemo i dalje nastaviti sudjelovati u ovim lijepim stvarima”, ističe Marjan Vučak, predsjednik Uprave Meggle Hrvatska d.o.o.

Quelle: Meggle Hrvatska