Na jesen kreće nova sezona inovativnog programa COM2PENSATING BY PLANTING

CO2MPENSATING BY PLANTING – prvi i jedinstveni hrvatski projekt pošumljavanja šumskih sastojina stradalih od utjecaja klimatskih promjena s ciljem obnove šuma i nadoknade emisija CO2, ove jeseni ulazi u svoju treću sezonu.  Projekt smo pokrenuli kao Savez izviđača Hrvatske u suradnji s Hrvatskim šumama i kreativnom agencijom HEARTH, prvom regionalnom agencijom specijaliziranom za CSR projekte. Projekt je do sada uključio tisuće volontera, desetke poslovnih partnera i institucija i postao odličan primjer pozitivne ESG prakse. U akcije pošumljavanja, osim školaraca i izviđača, rado se uključuju i brojni zaposlenici poslovnih partnera projekta i to u vidu team buildinga. Tako je do sada u 56 organiziranih akcija pošumljavanja sudjelovalo više od 5,000 volontera, simbolično nazvanih ŠUMOBORCI, koji su zajedno s izviđačima, HEARTH-ovcima i stručnjacima Hrvatskih šuma posadili više od 100,000 novih sadnica na ukupno 13 lokacija u Hrvatskoj.

Sadnja novih stabala, iako je prijeko potrebna, nije jedini cilj ovog projekta već je jedan od alata u smanjivanju štetnih emisija CO2. Poslovni partneri, koji se uključe u projekt, mogu na ovaj način simbolično nadoknaditi dio svojih CO2 emisija koje ne mogu smanjiti na druge, konvencionalne načine. Pri tome, kroz sudjelovanje svojih zaposlenika, pružaju pozitivan primjer brige za okoliš i zajednicu te za cjelokupni radni kolektiv.

Projekt CO2MPENSATING BY PLANTING nedavno je, na GREENCAJT festivalu održivosti, proglašen za najbolju ZELENU KAMPANJU u Hrvatskoj u 2023.

U funkciji je i potpuno nova web stranica projekta, od sada i na engleskom jeziku, a koja sadrži interaktivnu kartu pošumljavanja, pogodnosti za poslovne partnere te brojne druge korisne informacije kao i načine i mogućnosti uključivanja u projekt. Više na https://compensatingbyplanting.com/en/program.html.